Parlem dels nostres Mercats municipals

Parlem dels nostres Mercats municipals

Fa massa temps que Esplugues li dona voltes a quin ha de ser el model dels seus mercats municipals. Hem passat d’un model de mercats  tradicionals (que molts de nosaltres encara recordem amb certa enyorança de la nostra infantesa...) a plantejar uns mercats amb centenars d’habitatges protegits, model que va decaure amb la darrera crisis financera.

Fa uns anys es va plantejar l’actual model, on es licitaven les concessions dels mercats i on un gran operador se’n feia càrrec de la construcció dels nous mercats a canvi d’un cànon anual i d’instal·lar un supermercat propi durant 50 anys. I aquí van entrar en joc LIDL.

Entenem i compartim les bondats del model de col·laboració públic-privada on LIDL assumeix el cost de construir els dos mercats municipals (diners que s’estalvia la ciutat) i es fomenta un ecosistema comercial de win-win, on tant els paradistes del Mercat Municipal com LIDL accedeixen a un públic al que, potser, de manera desagregada no arribarien.

Com li passa en moltes ocasions al Govern Socialista d’Esplugues: la idea és bona però l'execució... diguem-ne que no tant.
Fa un any i 3 mesos que LIDL (i la plana major del Govern Socialista) van inaugurar la botiga al mercat de Can Vidalet i fa poques setmanes també es va inaugurar la botiga LIDL al Mercat de la Plana.

I les nostres Mercats Municipals? A dia d’avui continuem sense data, en ferm, d’apertura dels Mercats, mentre vivim un degoteig constant i dolorós de paradistes que es donen de baixa del “futur” mercat.
Necessitem un nou govern a Esplugues que tingui capacitat política i tècnica per resoldre situacions complexes. Però sobretot un govern que accepti i rectifiqui quan s’equivoca. Que aquest canvi cristal·litzi i sigui una realitat ja dependrà de vostès.

Vull agrair als veïns d'Esplugues que ens contacteu a través del nostre WhatsApp al número 631.96.83.03 i ens transmeteu preocupacions, suggeriments i ens ajudeu a millorar. També als que us sumeu al projecte de canvi il·lusionant en el qual estem treballant