El que tenim i el que oferim

El que tenim i el que oferim

Al darrer ple municipal el nostre grup municipal va presentar dues mocions amb dos objectius ben diferents, però que exemplifiquen a la perfecció la nostra forma d’entendre la política local: (1) fiscalitzar al Govern Socialista d’Esplugues i (2) generar una alternativa política útil, transformadora, local i transversal per poder-la presentar a les properes eleccions municipals de maig de 2023.

Una de les mocions presentades demanava la creació d’una comissió especial d’investigació per esbrinar qui va decidir i per quin motiu deixar sense efecte durant una dècada un acord del Ple municipal de 2010; un acord que obligava al Govern Socialista d’Esplugues a reclamar indemnitzacions milionàries pels desgavells de les obres de l’Auditori i Les Moreres. Lamentem que els socialistes utilitzin la seva majoria absoluta per vetar i impedir que s’investigui.

També vam presentar una segona moció per estudiar com optimitzar la forma de gestió per a l’explotació de determinats béns propietats de l’Ajuntament i maximitzar ingressos municipals per a més i millors polítiques socials. Els Socialistes també van vetar i impedir que estudiem com podem millorar la gestió municipal.

No podem compartir algunes de les prioritats dels Socialistes: Van decidir pujar l’IBI un 3% (amb l’únic vot en contra del Partit Popular) “per quadrar el pressupost”. Alhora que proposen van augmentar en 20.000€ les “despeses institucionals” o 47.650€ les “despeses per muntatge d’actes”. Tampoc podem compartir la mercantilització de l’espai públic, màxim quan pot afectar a la seguretat als nostres carrers, com va passar amb la (ja retirada) pantalla de publicitat instal·lada al carrer Francesc Xavier amb Avda. de Cornellà.

Insisteixo: fiscalitzar la gestió (en alguns aspectes profundament millorable) i oferir una alternativa de govern. Aquesta és la nostra passió durant els darrers anys. Que aquest canvi cristal·litzi i sigui una realitat ja dependrà de vostès.

Vull agrair als veïns d'Esplugues que ens contacteu a través del nostre WhatsApp al número 631.96.83.03 i ens transmeteu preocupacions, suggeriments i ens ajudeu a millorar. També als que us sumeu al projecte de canvi il·lusionant en el qual estem treballant