Construïm una residència pública municipal

Construïm una residència pública municipal

Fa dècades que els ciutadans d’Esplugues veiem com any rere any van augmentant el número de residències privades per a la gent gran que es construeixen a la nostra ciutat. Residències privades a uns preus impossibles. 

Durant massa anys la Generalitat no ha sabut resoldre la situació d’insuficiència de places de residència pública a la nostra Ciutat. Durant massa anys el Govern d’Esplugues ha mantingut una posició que no ens ha portat a cap novetat al respecte. 

Arribats a aquest punt. Què podem fer? El mateix que els darrers 40 anys: exigir, esperar i no rebre res o bé podem fer coses diferents si volem obtenir resultats diferents. 

Quina és la nostra proposta? 

- Proposem que sigui l’Ajuntament el que construeixi una residència pública municipal a la nostra Ciutat
- On? Proposem ubicar-la a la confluència del Carrer Andreu Amat amb el Carrer Nord; front l’IES La Mallola, a l’actual emplaçament d’un magatzem municipal i de vehicles de la brigada. 
- Quin cost tindrà? Segons els nostres estudis preliminars, el cost de l’avantprojecte, el projecte executiu, l’execució material de la obra per la construcció de la residència i la dotació de mobiliari serà inferior al 10% del total de pressupost municipal vigent, uns 5.000.000€ aproximadament, un milió d’euros menys del que a finals d’aquest 2023 ja haurem gastat a l’Espai Xavier Corberó. 
- Quins serveis oferirà: Oferirà 30 places de centre diürn i 75 places de residència; concertant-se amb la Generalitat el 80% de les places; amb un entorn verd i de tranquil·litat, pràcticament al centre de la nostra Ciutat. 
- Quin preu públic es cobrarà als usuaris? En cap cas els ciutadans d’Esplugues pagaran més per la residència pública municipal que l’import de la seva pensió. 
- Quin impacte econòmic tindrà a llarg termini la gestió i despeses ordinàries de la futura residència? Segons els nostres estudis econòmics l’Ajuntament haurà d’assumir un dèficit anual del servei inferior als 40.000€/anuals, idèntic import del cost que assumirà l’Ajuntament, anualment, per la gestió de l’espai Xavier Corberó. 
 

Construir una residència pública municipal a Esplugues és el gran el repte que els proposem assumir plegats. 

Fem-ho possible amb un nou govern a Esplugues. Contacti amb nosaltres per a consultar més informació sobre aquesta i altres propostes alhora que vull agrair als veïns d'Esplugues que ens contacteu a través del nostre WhatsApp al número 631.96.83.03 i ens transmeteu  preocupacions, suggeriments i ens ajudeu a millorar. També als que us sumeu al projecte de canvi il·lusionant en el qual estem treballant.